Steun Musica Laurentius

De commissie Musica Laurentius is ontstaan uit de Stichting Musica Laurentius. De stichting is ontbonden en de commissie heeft de taken overgenomen en valt onder verantwoordelijkheid van de Protestantse Gemeente Mijnsheerenland.

De commissie heeft als doel, het organiseren van hoogwaardige muzikale activiteiten in de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland.
De Laurentiuskerk is een beeldbepalend monument in het dorp. Het is de ambitie van Musica Laurentius om vanuit dit perspectief ook in muzikale zin beeldbepalend te zijn voor het dorp, de Hoekse Waard, maar ook daarbuiten.

Kerk en orgel
De Laurentiuskerk, gebouwd in 1445, is door zijn prachtige akoestiek, uitstekend geschikt voor concerten met koor en orkest. Niet voor niets zijn er in deze kerk talloze cd’s opgenomen door gerenommeerde solisten en ensembles.
De kerk beschikt over een prachtig historisch Bätz-orgel, dat in 1966 werd uitgebreid door de Fa. Van Vulpen en in 1998 geheel gerestaureerd werd.
Hoewel het orgel uit de gebouwd is in de stijl van de late-barok is door het flexibele karakter van het orgel ook latere muziek zeer goed uitvoerbaar.

Ons jaarprogramma
Ieder jaar maakt Musica Laurentius een jaarprogramma met afwisselende en verrassende concerten.
Een vast programmaonderdeel zijn de
orgelconcerten, waarvan de vaste organist Rien Donkersloot een substantieel deel voor zijn rekening neemt. Daarnaast worden ook gastorganisten van naam uitgenodigd om een concert te geven.
Bij de orgelconcerten wordt gestreefd naar een afwisselende en avontuurlijke programmering.
Ieder jaar is er een
Bachconcert in, waarin orgelmuziek gecombineerd wordt met vocale of instrumentale muziek uit het oeuvre van Bach.

Voor de concerten wordt een kleine toegangsprijs gevraagd, afhankelijk van het soort concert en bijkomende kosten.
Na afloop is er altijd de mogelijkheid koffie en thee te drinken in het koor van de kerk.

Gedurende het jaar zijn er op een aantal zondagen muzikale activiteiten waarin de nadruk ligt op  kerkmuziek. Dit kan zijn in de vorm van eenvesper, een evensong (met muziek uit de Engelse traditie) of een Festival of nine Lessons and Carols.
Hierin wordt de kerkmuziek uitgevoerd in een liturgie, zoals deze muziek ook is bedoeld. Hierbij ligt de nadruk op de vocale en instrumentale muziek.  

De activiteiten op zondagavond zijn altijd gratis toegankelijk, wel is er een collecte na afloop.

Nieuwsbrief

Musica Laurentius maakt ook een nieuwsbrief. U kunt zich daarvoor aanmelden.
Stuurt u dan een e-mail naar 
musicalaurentius AT hotmail.com.

De commissieleden
Wim Delhaas, Rien Donkersloot, Mariët Kaasschieter, Anne Kool en Piet Troost.