Orgelconcert bij kaarslicht door Sietze de Vries

3 februari 2020 om 10:04

Op zaterdag 29 februari vindt het tweede concert plaats in een reeks van drie “Orgelconcerten bij kaarslicht”. Organist is ditmaal Sietze de Vries; de Laurentiuskerk zal sfeervol verlicht zijn tijdens
dit concert.

Sietze de Vries trad vorig jaar ook al op in Mijnsheerenland. Sietze is een druk bezet organist, die concerten geeft door heel Europa en daarnaast actief is als docent, als begeleider van het Roder Meisjeskoor en als kerkorganist van de Martinikerk in Groningen met het beroemde Schnitger-orgel. Sietze is een begenadigd improvisator; een kwaliteit die hij ook op 29 februari zal etaleren. Op het programma staan verder werken van Böhm, Buxtehude en Johann Sebastian Bach.

sietze-de-vries
Het concert wordt geopend met twee werken van Georg Böhm, allereerst diens feestelijke Ouverture in F en vervolgens het bekende koraalvoorspel over “Vater unser im Himmelreich”.
Dieterich Buxtehude componeerde over dezelfde koraalmelodie een drietal fraaie variaties.
Daarnaast klinkt van Buxtehude het monumentale Preludium in g moll.
Van Johann Sebastian Bach klinkt zijn Klavecimbelconcerto BWV 1054 in een bewerking voor orgel van Bernard Winsemius. Een bijzonder virtuoos en enerverende compositie, die de luisteraar verbaasd doet staan. Sietze de Vries besluit zijn concert met een improvisatie.

 

Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur. Toegang is € 8,-, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Na afloop van het concert is er koffie en thee.
Van harte welkom.