Zondag 22 december: Festival of Nine Lessons and Carols

22 november 2019 om 17:48

Foto2 laurenskamerkoor

Het is inmiddels een traditie geworden, “Christmas Carols in de Laurentiuskerk”; ook dit jaar organiseert Musica Laurentius weer een zgn. “Festival of Nine Lessons and Carols”.
Op zondagavond 22 december 19.00 uur kunt u weer genieten van de schoonheid van de Engelse kerstmuziek.

Het Festival of Nine Lessons and Carols vindt zijn oorsprong in Engeland; beroemd is de jaarlijkse uitzending van de BBC vanuit Kings College in Cambridge. Sinds het begin van de 20e eeuw is deze traditie door vele landen in de wereld overgenomen en geniet deze ongekende populariteit.

De dienst is opgebouwd uit Christmas Carols, gemeentezang en orgelspel afgewisseld met negen schriftlezingen.
Het Laurenskamerkoor onder leiding van Gabor van Os staat garant voor een gepassioneerde uitvoering. Ze zingen bekende Carols zoals, “O Come, All Ye Faithful ” en “Silent night”, maar daarnaast ook verrassende nieuwe Carols, of bekende Carols in een verfrissend nieuw arrangement. Daarnaast krijgt iedereen de gelegenheid om mee te zingen tijdens de samenzang, waarbij het koor een zo karakteristieke Engelse tegenstem zingt.
De schriftlezingen worden verzorgd door Ds. W.H. Hendriks, Rien Donkersloot bespeelt het orgel.

De aanvang is 19.00 uur. De toegang is gratis, wel is er een collecte bij de uitgang.