Improvisatieconcert door jong talent

5 september 2019 om 13:48

Op zaterdag 28 september start er weer een reeks van drie “Orgelconcerten bij Kaarslicht” in Mijnsheerenland. Het eerste concert is een bijzonder concert omdat dit concert zal bestaan uit improvisaties.
Twee jonge, getalenteerde organisten zijn uitgenodigd om hun improvisatorische kwaliteiten te laten horen: Martien de Vos en Vincent de Ridder.
Martien is een van de vaste organisten van de Laurentiuskerk. Hij studeert momenteel aan het conservatorium in Groningen bij Erwin Wiersinga en Theo Jellema.
Vincent de Ridder is student aan Codarts in Rotterdam, waar hij studeerde bij Aart Bergwerff. Momenteel studeert hij bij Ben van Oosten en Bas de Vroome. Vincent is organist van de Gereformeerde Kerk en de Hervormde Kerk van Arnemuiden.

Tijdens het concert zullen beide organisten zowel apart als samen improviseren op diverse liederen/thema’s en in diverse stijlen. Zodoende ontstaat er een boeiend en afwisselend geheel.
En uiteraard krijgt ook het publiek de gelegenheid een thema op te geven. Een uitermate spannend concert, waarbij de muziek niet op papier staat, maar op het moment zelf ontstaat!

Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur.
Toegang is € 8,-, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Na afloop van het concert is er koffie en thee. Van harte welkom.

Meer informatie op: www.musicalaurentius.nl