23 december Festival of Lessons and Carols

27 november 2018 om 15:53

Het is inmiddels  een traditie geworden, “Christmas Carols in de Laurentiuskerk”; ook dit jaar organiseert Musica Laurentius ook dit jaar weer een zgn. “Festival of Nine Nessons and Carols”.
Op zondagavond 23 december 19.00 uur kunt u weer genieten van de schoonheid van de Engelse kerkmuziek.

Het Festival of Nine Lessons and Carols vindt zijn oorsprong in Engeland; beroemd is de jaarlijkse uitzending van de BBC vanuit Kings College in Cambridge. Sinds het begin van de 20e eeuw is deze traditie door vele landen in de wereld overgenomen en geniet deze ongekende populariteit.

De dienst is opgebouwd uit Christmas Carols, gemeentezang en orgelspel afgewisseld met negen schriftlezingen.
Het St.-Joriskamerkoor onder leiding van Wouter Verhage zal medewerking verlenen. Zij vertolken bekende Carols zoals, “O Come, All Ye Faithful ” en “Hark the Herald Angels”, maar daarnaast ook verrassende nieuwe Carols, of bekende Carols in een verfrissend arrangement.
Daarnaast krijgt iedereen de gelegenheid om mee te zingen tijdens de samenzang, waarbij het koor een zo karakteristieke Engelse tegenstem zingt.
De schriftlezingen worden verzorgd door Ds. W.H. Hendriks. Rien Donkersloot vertolkt orgelmuziek uit de Engelse traditie.

De aanvang is 19.00 uur de toegang is gratis, wel is er een collecte bij de uitgang.