10 juni: Evensong met Laurenskamerkoor

24 mei 2018 om 10:38

Foto Laurenskamerkoor

Op zondag 10 juni 19.00 uur organiseert “Musica Laurentius” een Evensong in de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland. Het Laurens Kamerkoor o.l.v. Gabor van Os, zal de dienst opluisteren met prachtige Engelse koormuziek.
Onlangs reisde het koor naar Engeland om gedurende een aantal dagen de muziek te verzorgen in de kathedraal van Gloucester.

Tijdens de evensong in Mijnsheerenland klinken er vooral werken van Engelse boden, van o.a. George Dyson, William Harris en Charles Wood. Bijzonder is dat er ook werk van de Nederlandse componist Hayo Boerema zal klinken; de preces and responses (de gezongen gebeden uit de anglicaanse traditie) zijn door Hayo op muziek gezet.
De vaste onderdelen, Magnificat en Nunc Dimitis worden gezongen in de versie van George Dyson en behoren tot de hoogtepunten uit de Engelse-romantische koormuziek.

De koor zal de dienst beginnen met een compositie van Charles Wood, “O Thou, the central orb”.
Verder klink nog een feestelijk Anthem van Malcolm Boyle, waarin naast het koor ook het orgel een hoofdrol vervult.

Naast de koorwerken is er ook gelegenheid voor de aanwezigen om een aantal Engelse Hymns mee te zingen. Organist Rien Donkersloot begeleid de koor- en gemeentezang en speelt daarnaast een tweetal orgelwerken.
De Evensong begint om 19.00 uur.
De toegang is gratis; wel is er een collecte bij de uitgang.