21 januari: Orgelconcert Rien Donkersloot

2 januari 2017 om 19:05

Namens musica Laurentius een heel gelukkig en gezond 2017 gewenst. Wij hopen u ook dit jaar weer te begroeten bij een van onze activiteiten in de Laurentiuskerk.
Op zaterdag 21 januari vind het eerste van concert van 2017 plaats.  Het concert wordt gegeven door Rien Donkersloot.

De hoofdmoot van het programma wordt gevormd door de monumentale Sonate over psalm 94 van Julius Reubke. Reubke was een leerling van Franz Liszt, die hem een grote toekomst voorspelde. Helaas overleed Reubke op 24-jarige leeftijd. Zijn belangrijkste orgelwerk, de Sonate over psalm 94 heeft nog steeds een belangrijke plek in het orgelrepertoire van vandaag.
Reubke componeerde het stuk naar aanleiding van een aantal verzen van de onberijmde tekst van psalm 94. Dit resulteert in een indrukwekkend symfonisch werk dat wordt besloten met een grandioze fuga.
Naast het werk van Reubke klinkt een meesterwerk van Johann Sebastian Bach, en wel zijn “Toccata, adagio en fuga in C BWV 564”. Een werk geschreven in Italiaanse stijl, met in de toccata een hoofdrol voor het pedaal (een indrukwekkende pedaalsolo), een prachtig rustiek middendeel en als besluite een speelse fuga. Daarnaast klinken er werken van Rheinberger (een Thema met variaties) en Mendelssohn.

Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open van af 19.30 uur.
Toegang is € 8,-, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.
Meer informatie op: www.musicalaurentius.nl