Zaterdag 22 oktober: Concert door het Drechtsteden Bachkoor

5 oktober 2016 om 11:06

Op zaterdag 22 oktober om 20.00 uur organiseert Musica Laurentius weer een concert.
Ditmaal is het Drechtsteden Bachkoor te gast. Het koor staat onder leiding van dirigent Nico van der Meel; Rien Donkersloot bespeeld het orgel

Het programma van het concert vermeld uiteraard werken van Johann Sebastian Bach. Van hem klinken een aantal koorzettingen van Lutherse melodieën, afgewisseld met orgelbewerkingen.
Zo klinkt bijvoorbeeld het prachtige koraalvoorspel over het lied ‘Christ unser Herr, zum Jordan kam’. In dit werk geeft Bach op bijzondere wijze klank aan de inhoud van het lied; in de linkerhand hoor je het stromende Jordaanwater en in de rechterhand een dialoog tussen twee personen.
Het concert begint echter met een aantal psalmen van Jan Pieterszn. Sweelinck, de grootste componist die ons land heeft voortgebracht.
In deze psalmen hoor je de rijkdom van de Geneefse psalmmelodieen terug. Naast de koorcomposities van Sweelinck, klinken ook de variaties over psalm 23 voor orgel.
Van Dieterich Buxtehude, leermeester en inspirator van Bach, klinken delen uit de cantate “Gott, hilf mir, denn das Wasser geht mir bis an die Seele”.
Het koor besluit het concert met een aantal werken van Johann Steffens (1560-1616).
Het programma  bevat verder orgelsoli van o.a. Johann Sebastian Bach en Johann Adam Reincken.
Al met al een veelbelovend programma; reden genoeg om te komen luisteren op zaterdag 22 oktober in de Laurentiuskerk.

Het concert begint om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur. De kerk is geopend vanaf 19.30 uur.
De toegang is € 10,-.
Na afloop kunt u napraten onder het genot van een kop koffie of thee.
Van harte welkom!