Orgelconcert zaterdag 27 juni 2015

2 juni 2015 om 16:15

Orgelconcert door Sietze de Vries

Op zaterdag 27 juni om 20.00 uur geeft de Groningse organist Sietze de Vries een concert in de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland.
Sietze de Vries studeerde bij o.a. Wim van Beek en Jos van der Kooij en won tal van prijzen bij internationale orgelconcoursen, waaronder de 1e prijs op het Internationale Improvisatie Concours in Haarlem. Hij is zeer actief als ambassadeur van het rijke Groninger orgelbezit; dit wordt nog eens onderstreept door het feit dat hij artistiek leider is van het Orgel Educatie Centrum Groningen.

01Persfoto Leens

De Vries opent zijn concert met een drietal werken van Matthias Weckman: allereerst een vijfstemmig preludium, vervolgens een drietal variaties op “Ach wir arme Sünder”  en tot slot een levendige Fantasia in d.
Verder klinkt o.a. een speelse fuga van Johann Adam Reincken; een in Deventer geboren organist/componist, die in Hamburg werkzaam was als organist van de Katharinakerk.
Van Johann Sebastian Bach klinken een drietal werken. Allereerst de beroemde fantasia en fuga in c klein; de fantasia heeft een zeer melancholiek karakter, de fuga is veel energieker.
Het koraalvoorspel over “An Wasserflüssen Babylon” is een prachtig voorbeeld van de versieringskunst die Bach als geen ander beheerste. Tot slot klinkt van Bach een virtuoze transcriptie van de Sinfonia uit cantate 29: “Wir danken dir”
Sietze de Vries besluit zijn programma met zijn handelsmerk: een improvisatie. Juist dit onderdeel van het programma is natuurlijk extra verrassend. Een improvisatie ontstaat namelijk ter plekke; je weet dus bij voorbaat nog niet wat er gaat komen.
Kortom, laat u verrassen door dit concert!
Het concert begint om 20.00 uur.
Na afloop van het concert kunt u napraten onder het genot van een kop koffie of thee.
Toegang is € 7,- (kinderen tot 12 jaar gratis), inclusief koffie/thee.

Voor meer informatie: www.riendonkersloot.nl