Evensong zondag 26 april 2015

13 april 2015 om 20:25

Op zondag 26 april om 19.00 uur organiseert de Stichting “Musica Laurentius” een Evensong in de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland.
Een Evensong is een vesper in Engelse stijl; in Engeland klinkt in talloze kathedralen dagelijks zo’n dienst.
Het koor speelt tijdens de Evensong een belangrijke rol. Het Laurens Kamerkoor o.l.v. Gabor van Os zal de dienst opluisteren met prachtige Engelse kerkmuziek.

Zondag 26 april wordt ook wel “Zondag Jubilate” genoemd; de muziek die zal klinken zal dan ook in overeenstemming zijn met het uitbundige karakter van deze derde zondag na Pasen.
Zo klinkt o.a. een feestelijke compositie van Malcolm Boyle; “Thou, o God, art praised in Sion” waarin naast het koor ook het orgel een hoofdrol vervult.
Verder klinken ook de vaste onderdelen van de Evensong; het Magnificat (lofzang van Maria) en Nunc Dimitis (lofzang van Simeon), ditmaal in composities van Stanford.
In de dienst krijgt ook de “Chant” een plaats; de zo kenmerkende, Engelse manier van psalmzingen.

Naast de koorwerken is er ook gelegenheid voor de aanwezigen om een aantal Engelse Hymns mee te zingen. Organist Rien Donkersloot begeleidt de koor- en gemeentezang en speelt daarnaast een tweetal orgelwerken.

De Evensong begint om 19.00 uur. Een unieke mogelijkheid om te genieten van het unieke karakter van de Engelse muziek in de context waarin deze bedoeld is.
De toegang is gratis; wel is er een collecte bij de uitgang.