Ceremony of Nine Lessons and Carols

1 december 2014 om 20:59

Op zondagavond 14 december is er in de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland een Ceremony of Nine Lessons and Carols. Deze dienst met Christmas Carols vindt zijn oorsprong in Engeland; beroemd is de jaarlijkse uitzending van de BBC vanuit Kings College in Cambridge. Sinds het begin van de 20e eeuw is deze traditie door vele landen in de wereld overgenomen en geniet deze ongekende populariteit.

De dienst is opgebouwd uit Christmas Carols, gemeentezang en orgelspel afgewisseld met negen korte schriftlezingen.
Het Laurenskamerkoor o.l.v. Gabor van Os zal haar medewerking verlenen. Zij vertolken bekende Carols, zoals ‘Once in Royal David’s City’ en ‘Silent Night’, maar daarnaast ook verrassende nieuwe Carols. Daarnaast krijgt iedereen de gelegenheid om mee te zingen tijdens de samenzang, waarbij het koor zo’n typisch Engelse tegenstem zingt. Verder klinkt er orgelmuziek uit de Engelse traditie.

De organist is Rien Donkersloot. De lectoren zijn Berteline van Es en Fred van der Sluijs.

De aanvang is 19.00 uur en de toegang is gratis, wel is er een collecte bij de uitgang.