Najaarsconcert zaterdag 29 november 2014

17 november 2014 om 10:46

Op zaterdag 29 november organiseert Musica Laurentius weer haar najaarsconcert. Dit maal is het Kamerkoor Rotterdam te gast in de Laurentiuskerk.
Het koor staat onder leiding van Hanneke Verbeek.
Verder werken mee: Mariëlle Rijkaart, cello en Rien Donkersloot, orgel.

Voor het concert is een afwisselend programma samengesteld met werken uit de 16e tot en met de 20e eeuw, dat past bij de tijd van het kerkelijk jaar; de periode rond eeuwigheidszondag en advent.
Bijzondere rode draad is verder dat de meeste composities het Gregoriaans als belangrijke inspiratiebron hebben. Zo klinken de O-antifonen van Hans Leenders, een compositie gebaseerd op de Oudtestamentische Bijbelteksten over de Messias.
Verder klinkt de Missa Brevis van Dieterich Buxtehude, een werk voor koor en basso continuo.
Uiteraard ontbreek een werk van Johann Sebastian Bach niet, van hem klinkt het motet “Sie Lob und Preis mit Ehren”.
Op het programma staan ook een aantal psalmen van Jan Pieterszn. Sweelinck, psalmen die passen bij het karakter van de adventtijd. Het koor opent het concert met de feestelijke psalm 96 van Sweelinck.
Naast koormuziek kunt u ook genieten van instrumentale soli. Zo klinkt onder meer de sonate in G voor cello en orgel van Johann Sebastian Bach. Een prachtig werk, waarin beide instrumenten bijna gelijkwaardig aan elkaar zijn en een levendige dialoog met elkaar aangaan.

Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur.
Kaarten zijn te reserveren via: musicalaurentius@gmail.com en/of zijn verkrijgbaar in de kerk voorafgaande aan het concert. De toegangsprijs bedraagt € 15,00.
Na afloop van het concert is er koffie en thee verkrijgbaar.