Orgelconcert Zaterdag 28 juni 2014

10 juni 2014 om 20:17

 

Ton_Koopman

Op zaterdag 28 juni speelt de befaamde organist, dirigent en klavecinist Ton Koopman een concert in de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland. Koopman zou al eerder dit jaar te gast zijn, maar moest toen wegens een blessure afzeggen.

Koopman geldt als vooraanstaand vertolker van het Barokrepertoire. Met zijn Amsterdam Baroque Orchestra en Choir legde hij alle cantates van J.S. Bach en het complete werk van Dieterich Buxtehude op cd vast. Naast zijn werk als dirigent geeft hij orgel- en klavecimbelconcerten door heel de wereld en is hij een graag geziene gast op diverse internationale festivals.

Op het programma staan werken van Dieterich Buxtehude, Johann Sebastian Bach en diens zoon Carl Philipp Emanuel Bach. Buxtehude was een belangrijke leermeester voor Johann Sebastian Bach. Bachs zoon, Carl Philipp Emanuel, leerde het vak van zijn vader, maar koos later een geheel eigen weg en geldt als overgangsfiguur tussen de barok en klassieke periode.
Van Dieterich Buxtehude klinkt o.a. een preludium in D; een zeer vitaal en virtuoos werk geschreven in de typische contrastrijke, Noord- Duitse stijl. Daarnaast klinken van Buxtehude enkele koraalbewerkingen.
Van Carl Philipp Emanuel Bach klinkt diens sonate met uiterst levendige hoekdelen en een bijzonder verstild middendeel. Het programma besluit met een aantal werken van Johann Sebastian Bach, waaronder een aantal koraalbewerkingen en een virtuoze fuga in g moll.

Het concert begint om 20.00 uur en duurt tot 21.00 uur.
Na afloop kunt u napraten onder het genot van koffie of thee.
Het concert begint 20.00 uur en duurt ongeveer 60 minuten.
Toegang is € 7,- (kinderen tot 12 jaar gratis), inclusief koffie/thee

Voor meer informatie: www.riendonkersloot