Bachconcert door Vocaal Ensemble “Voxtet” en Rien Donkersloot

26 april 2014 om 15:48

Op zaterdag 10 mei 2014 om 20.00 uur organiseert stichting Musica Laurentius haar jaarlijkse Bachconcert in de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland.
Medewerking wordt ditmaal verleend door vocaal ensemble “Voxtet” uit Amersfoort. Dit ensemble, bestaande uit acht zangers, zal samen met organist Rien Donkersloot een intiem, groots en afwisselend programma ten gehore brengen.

Centraal in het programma staat het motet “Jesu meine Freude”. Dit is het langste en meest uitgebreide motet dat Bach schreef; een zeer geliefd werk gebaseerd op de tekst en melodie van het gelijknamige lied. In dit zeer veeleisende werk vraagt Bach het uiterste van de zangers: van een zeer expressieve harmonisatie tot een virtuoze fuga.
Na dit motet speelt Rien Donkersloot de derde Triosonate; een kamermuzikaal werk waarvan de eerste twee delen redelijk ingetogen zijn; in het laatste deel barst de virtuositeit pas echt los.
Als eerbetoon aan Bach’s bekendste zoon, Carl Philipp Emanuel, klinkt er ook een kort vocaal werk van zijn hand.
Rien Donkersloot begint het concert met de tweede Franse suite, oorspronkelijk een klavecimbelwerk, maar een stuk dat op orgel niet misstaat. Daarnaast klinkt ook de innige koraalbewerking over “Schmücke dich, o liebe Seele” en een Preludium en Fuga.
Het concert wordt besloten met het feestelijke motet “Lobet den Herren”.

Het concert begint om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur.
Na afloop van het concert kunt u napraten onder het genot van een kop koffie of thee.
Naast een programma ontvangt u ook een uitgebreide, geschreven toelichting op de muziek.

Toegang is € 10,- (kinderen tot 12 jaar gratis), inclusief koffie/thee

Voor meer informatie: www.riendonkersloot.nl of www.voxtet.nl.