Orgelconcert en presentatie jaarprogramma 2014

30 december 2013 om 19:04

Op zaterdag 11 januari 2014 om 20.00 uur geeft organist Rien Donkersloot de aftrap van de nieuwe concertreeks van Musica Laurentius.
Tijdens dit concert wordt ook het jaarprogramma 2014 gepresenteerd; dit programma biedt weer een rijk gevarieerd aanbod aan muzikale activiteiten.

Rien Donkersloot, de vaste organist van de Laurentiuskerk, zal deze avond werken van o.a. Lübeck, Bach, Karg-Elert en De Wolf ten gehore brengen.
Van Vincent Lübeck klinkt het feestelijke en virtuoze preludium in E. Een werk dat geschreven is in de Noord-Duitse traditie. Van Johann Sebastian Bach klinkt het stuk, “Sarabande con partite”; een variatiereeks waarin de mogelijkheden van het Bätz/van Vulpen orgel volledig worden uitgebuit.
Hoewel het werk oorspronkelijk voor klavecimbel geschreven is, klinkt het op orgel minstens zo overtuigend.
Naast werken uit de barokperiode speelt Donkersloot ook werk uit de Duits romantische traditie.
De Duitse componist Sigfrid Karg-Elert, schreef een sonatine voor orgel. Een stuk met een klassieke opbouw, waarin onder meer een uitgebreide chaconne (variaties op een bas-thema) is te beluisteren. Het is ook een stuk met een mooie afwisseling tussen melodieuze en onstuimige passages.
Het concert wordt besloten met de monumentale Passacaglia, koraal en fuga over “Wie maar de goede God laat zorgen” van Cornelis de Wolf. Een boeiend en meeslepend stuk, waarin de melodie van het bekende lied, op veel manieren naar voren komt.
Samengevat; een programma met veel afwisseling, avontuur en herkenning.

Na afloop kunt u napraten onder het genot van koffie of thee.
Het concert begint 20.00 uur en duurt ongeveer 60 minuten.
Toegang is € 7,- (kinderen tot 12 jaar gratis), inclusief koffie/thee

Voor meer informatie: www.riendonkersloot