Orgelconcert Bert den Hertog

17 mei 2013 om 18:46

Zaterdag 1 juni 2013 organiseert Stichting Musica Laurentius weer een orgelconcert in de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland.
Ditmaal treedt op Bert den Hertog, organist van de Oude kerk te Scheveningen en concertorganist van de Elandstraatkerk te Den Haag.
Bert den Hertog won diverse prijzen op orgelconcoursen in binnen- en buitenland. Daarnaast verschenen er van zijn spel een zevental cd’s met daarop ondermeer werken van Bach, Buxtehude, Franck, Vierne en Dupré.

Bert den Hertog heeft voor het concert een bijzonder programma samengesteld.
Het eerste deel van het concert staat in het teken van Johann Sebastian Bach. Van Bach zullen met name een aantal jeugdwerken klinken. In deze werken is vooral de invloed van zijn leermeester Dietrich Buxtehude terug te vinden. Er klinkt onder andere een Fantasie in C en de mooie partita “Ach was soll ich Sünder machen”. Het is buitengewoon boeiend om te horen op welke manier de jeugdige Bach componeerde.

Het tweede deel van het programma staat in het teken van Nederlandse componisten. Er klinken o.a.  20ste eeuwse werken van Henk Badings en Henk Vermeulen. Daarnaast zijn er ook een tweetal toccata’s te horen, een van  Jac. Bonset en een van Jan Nieland.
Dit is een mooie gelegenheid om het Bätz/Van Vulpen-orgel eens van een heel andere kant te horen.

Het concert begint om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur. De organist zal vooraf een toelichting op zijn programma geven.
Na afloop van het concert kunt u napraten onder het genot van een kop koffie of thee.

Toegang is € 7,- (kinderen tot 12 jaar gratis), inclusief koffie/thee.

Voor meer informatie: www.bertdenhertog.nl.