Orgelconcert Rien Donkersloot

13 maart 2013 om 18:49

Rien Donkersloot geeft een orgelconcert in de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland.

Op zaterdag 23 maart 2013 organiseert  Stichting Musica Laurentius weer een orgelconcert.

“Huisorganist” Rien Donkersloot bespeelt het orgel. Op het programma staan werken van William Byrd, Johann Sebastian Bach, Carl Philipp Emanuel Bach en Franz Liszt. Daarnaast klinkt er een improvisatie.

Rien opent het concert met een fantasie van de Engelse componist William Byrd. Het is een zeer avontuurlijk stuk met veel afwisseling.

Hierna klinkt een improvisatie over een lied uit de passietijd. Dit is wellicht het meest spannende element, omdat de luisteraar niet weet wat er gaat komen.

Van Johann Sebastian Bach klinkt het indrukwekkende orgelkoraal “O Mensch bewein dein Sünde Gross”. Dit koraal, dat Bach ook in zijn Matthäuspassion gebruikt, is een van de meest indringende koraalvoorspelen.

Vervolgens klinkt van Bachs zoon Carl Philipp Emanuel een sonate in Bes; een werk met een driedelige opzet, met lichtvoetige hoekdelen en een zangerig middendeel.

Het programma wordt besloten met de virtuoze en monumentale “Preludium en Fuga over BACH” van Franz Liszt. Een werk dat vol verassingen zit en een enorme spanningsboog kent van de eerste tot de laatste noot.

Het concert begint om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur.

Na afloop van het concert kunt u napraten onder het genot van een kop koffie of thee.

Naast een programma ontvangt u ook een uitgebreide, geschreven toelichting op de muziek.

Toegang is € 7,- (kinderen tot 12 jaar gratis), inclusief koffie/thee

Voor meer informatie: www.musicalaurentius.nl of www.riendonkersloot.nl