Voor het eerst een gastorganist in de concertserie van Musica Laurentius.

4 juli 2010 om 19:33

Op zaterdag 17 juli organiseert “Musica Laurentius” weer een orgelconcert in de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland. Het is de eerste keer dat het concert gegeven wordt door een gastorganist. Te gast is Christiaan Ingelse, organist van de St. Jan in Gouda.

Ingelse studeerde orgel en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan de Hochschule für Musik und darstellende Kunst in Wenen. Bij het behalen van zijn solodiploma werden hem de zilveren Fockmedaille en de Nicolaiprijs toegekend. Hij bekroonde zijn orgelstudie met het behalen van de Prix d’Excellence.

christiaan_ingelseVan zijn spel verschenen diverse cd’s met o.a. muziek van Händel, Haydn en Mozart.
Verder is hij actief als componist van koraalmuziek. Diverse bundels met zijn koraalcomposities zijn in druk verschenen. Daarnaast schrijft hij een nieuwe lesmethode voor kerkorgel.

Op het programma staan een drietal indrukwekkende koraalbewerkingen van Johann Ludwig Krebs (een leerling van Johann Sebastian Bach).

Daarnaast ook een aantal werken van Bach zelf, waaronder de virtuoze zesde triosonate en een praeludium en fuga die Bach op zeer jonge leeftijd componeerde.

Ingelse opent het concert met werken van voorgangers van Bach: Een ricercare van de Nederlandse componist Jan Pieterszn. Sweelinck en de passacaglia van de Duitse componist Dietrich Buxtehude.

Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn te koop aan de kerk, die geopend is vanaf 19.30 uur. Na afloop van het concert is er gelegenheid om na te praten en de organist te ontmoeten; dit onder het genot van een kop koffie of thee.

De toegang is € 6,00 (inclusief koffie en thee na afloop)

Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis naar binnen (onder begeleiding van een volwassene).

Meer informatie kunt u vinden op www.christiaaningelse.nl of www.musicalaurentius.nl