Concert studenten Ars Musica Ensemblezang Academie

11 juni 2024 om 12:19

Op zaterdag 29 juni 2024 om 20.00 uur zingen studenten van de Ars Musica Ensemblezang Academie in de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland.  Ter afronding van een 2-jarig opleidingstraject presenteren zij een concert met als thema: contrasten in koormuziek.

Op het programma staat Jephte van Carissimi, een oratorium uit de vroege Barok dat eindigt met een ontroerend klaaglied. Hoe groot is dan het contrast met het sprankelende ‘My spirit sang all day’ van G. Finzi! Zo wordt u in dit concert meegenomen langs grote verschillen in koormuziek. Verstilde klanken en gejubel, vrouwen- en mannenstemmen, muziek die de ochtend en de avond bezingt: het passeert allemaal de revue. De studenten zullen hierbij worden begeleid door organist R. Donkersloot, cellist Cor Coppoolse en contrabassist Robin Riggs.
IMG-20231111-WA0003
De Ars Musica Ensemblezang Academie II is een opleiding in ensemblezang voor ambitieuze amateurzangers die graag worden uitgedaagd om muzikaal op hoog niveau te presteren. Iedere zangstem klinkt uniek en iedere zanger(es) heeft zijn/haar karakteristieke eigenschappen. Wat is mooier dan het samenbrengen van deze stemmen en karakters om er samen een muzikaal verhaal mee te vertellen?

Na afloop van het concert is er koffie en thee in het koor van de kerk.
Kaarten zijn €11,50 per stuk. Klik hier om uw kaarten online te bestellen. Kaarten zijn ook te koop aan de ingang van de kerk, voorafgaand aan het concert.