Sopraan, harp en orgel: een ander licht op Bach.

26 mei 2010 om 09:51

Op zaterdag 19 juni organiseert Musica Laurentius weer een concert in de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland. Het concert staat geheel in het teken van de grote Johann Sebastian Bach (1685-1750). Hoewel Bach’s werken al een grote plaats in het jaarprogramma van Musica Laurentius hebben, worden er in dit concert andere accenten gelegd.

Aan het concert werkt naast organist Rien Donkersloot ook het Duo Cant’Arpa mee. Dit duo, opgericht in 2000, bestaat uit Mariët Kaasschieter, sopraan en Lenie de Meij, harp.

Johann Sebastian Bach schreef geen werken voor deze combinatie, toch klinken de stukken in deze bezetting zeer overtuigend. Het lichte timbre van Mariët kleurt prachtig bij de warme klanken van de harp en werpt daarmee een ander licht op diverse bekende stukken.

Op het programma staan een aantal beroemde aria’s uit de cantates, zoals de indrukwekkende aria “Schlummert ein” uit de cantate ‘Ich habe genug’. Naast diverse aria’s klinken er ook een aantal liederen van Bach, waaronder het bekende “Bist du bei mir”.

De harp is niet alleen als begeleidingsinstrument te horen. Lenie de Meij zal ook solistisch te horen zijn, in de voor harp bewerkte Luitsuite van Bach.

Het geheel wordt omlijst en afgewisseld met orgelmuziek door Rien Donkersloot, de vaste organist van de Laurentiuskerk. Op het programma staan onderandere een virtuoos Concerto, een aantal koralen en een praeludium en fuga.

Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn te koop aan de kerk, die is geopend vanaf 19.30 uur. De toegang is € 12,50 inclusief een programmaboekje en koffie en thee na afloop. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis naar binnen (onder begeleiding van een volwassene).