Vesper m.m.v. Kamerkoor Rotterdam

5 maart 2024 om 12:49

Op woensdag 27 maart 19.30 uur vindt een bijzondere vesperdienst plaats. Tijdens de vesper klinkt de Via Crucis van Franz Liszt. Een indrukwekkende compositie over de 14 kruiswegstaties. Het stuk zal worden uitgevoerd door Kamerkoor Rotterdam o.l.v. Hanneke Verbeek. Verder werken mee organist Rien Donkersloot en ds. M.C.L. Oldhoff.

DSC07671

(foto: René Koster)

Liszt componeerde de Via Crucis in 1879 in Rome. Aanvankelijk was het de bedoeling dat het werk in het Colosseum in Rome zou worden uitgevoerd. Het is een werk van grote verstilling en een bijzondere zeggingskracht. Bijzonder is dat Liszt ook gebruik maakt van een aantal Lutherse koraal melodieën; zo komt o.a. het bekende “O Haupt voll Blut und Wunden” in het stuk voor.

De vesper begint om 19.30 uur. De toegang is uiteraard gratis, wel is er een collecte bij de uitgang.
Van harte welkom!

Voor meer informatie kijk op de website van:  Mijnsheerenkerk of Musica Laurentius