Orgelconcert door Rien Donkersloot

4 mei 2022 om 15:38

Op zaterdag 4 juni om 20.00 uur geeft Rien Donkersloot een concert op het orgel van de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland. Op het bijzonder gevarieerde programma staan werken van Praetorius, Buxtehude, Rameau, Mozart en Guilmant.
IMG_8994.

Het concert begint met een monumentaal vierluik over het lied “Was kann uns kommen an für Not” van Jacob Praetorius. Praetorius was een leerling van Jan Pieterszn. Sweelinck en tevens een belangrijke wegbereider voor latere Noord-Duitse componisten.
Van Dieterich Buxtehude, een hoofdfiguur uit de Noord-Duitse orgelschool, klinkt onder meer een preludium in g klein.
Het orgel van de Laurentiuskerk leent zich niet alleen goed voor de vertolking van barokmuziek, maar ook muziek uit de late 18e eeuw (de klassieke periode) klinkt er uitstekend op.
Daarom staan er ook twee werken van Wolfgang Amadeus Mozart op het programma: een feestelijke ouverture in C en het ontroerende adagio uit het 23ste pianoconcert.
Uit de 19e eeuw klinkt de Derde Sonate van Alexandre Guilmant. In dit driedelige werk toont Guilmant dat hij de klassieke vormen uitstekend beheerst. Het slotdeel van de sonate is een degelijke fuga. Aan het slot van het concert klinkt een improvisatie.

Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur.
Toegang is €8,-, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Na afloop kunt u napraten onder het genot van een kop koffie of thee.

Kijk ook op de website van Rien Donkersloot, klik hier