Orgelconcert bij kaarslicht door Rien Donkersloot

13 oktober 2020 om 19:03

UPDATE: ORGELCONCERT VAN 7 NOVEMBER A.S. WORDT VERSCHOVEN NAAR ZATERDAG 12 DECEMBER.

In verband met de recent aangescherpte coronamaatregelen wordt het orgelconcert bij kaarslicht van 7 november a.s. verplaatst naar zaterdag 12 december. Rien Donkersloot zal dan een Adventsprogramma verzorgen. Over het programma wordt u t.z.t. nog nader ingelicht.
Uiteraard kunt u reserveren via: musicalaurentius@hotmail.com

 

Op zaterdag 7 november om 20.00 uur vindt het derde en tevens laatste concert plaats in de reeks van drie orgelconcerten bij kaarslicht in de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland. Het concert wordt verzorgd door de vaste organist van de kerk, Rien Donkersloot.

Het programma voor het concert op 7 november begint met Magnificat primi toni van Dieterich Buxtehude. In dit bruisende Noord-Duitse werk is een prachtige afwisseling te horen tussen homofonie en polyfonie.
Van Johann Sebastian Bach klinken twee composities, het ingetogen koraalvoorspel “Erbarm dich mein, o Herre Gott” en de monumentale Fantasie en Fuga in g moll.
Van Felix Mendelssohn klinkt een orgeltranscriptie van diens preludium en fuga in f moll, voor piano. De bruisende fuga vormt een fraai contrast met het melodieuze preludium.
Van de Franse componist Alexandre Guilmant klinkt een bewerking over het Duitse lied “Was Gott tut, das ist wohlgetan. Guilmant beschikte over goede contrapuntische vaardigheden, getuige de knappe canon in de tweede variatie. Het werk besluit met een majestueus fugato.
Van de 20e-eeuwse componist Paul Hindemith klinkt diens derde, zelden gespeelde orgelsonate. De sonate heeft drie Duitse volksliederen als thema en is daardoor zeer toegankelijk qua stijl.
Rien Donkersloot besluit zijn concert met een improvisatie.

Het concert begint om 20.00 uur, de deuren zijn open om 19.30 uur. Toegang is € 8,-.DSC00336a

Bij het concert kunnen maximaal 30 bezoekers aanwezig zijn.
Als u zeker wilt zijn van een plaats, kunt u reserveren via: musicalaurentius@hotmail.com
Helaas is er (i.v.m. de coronamaatregelen) geen koffie of thee na afloop.

Van harte welkom!