Orgelconcert bij kaarslicht door Hayo Boerema

14 september 2020 om 18:26

Op zaterdag 3 oktober om 20.00 uur vindt het tweede concert plaats in de reeks van drie orgelconcerten bij kaarslicht in de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland.

Het tweede concert wordt gegeven door Hayo Boerema. Hayo Boerema is organist van de Laurenskerk in Rotterdam. Hij is bekend als concerterend organist in binnen- en buitenland en zeer actief als improvisator.
Van zijn spel verschenen diverse cd’s; binnenkort verschijnt een integrale opname van de Orgelsymfonieën van Louis Vierne.

Hayo3

Het programma voor het concert op 3 oktober bestaat uit een drietal monumentale werken uit de orgelliteratuur. Het concert wordt geopend met het Concerto in C van Antonio Vivaldi in de bewerking van Johann Sebastian Bach. Een bruisend werk, vol van Italiaanse virtuositeit.
Van Felix Mendelssohn klinkt diens eerste Orgelsonate. Een werk met een sterk dramatisch openingsdeel; het slotdeel zit vol pianistische virtuositeit.
Daarnaast klinkt een werk uit de 20e eeuw, van Bert Matter klinkt Psalm 90. Dit werk, geschreven in de stijl van de minimal music, voert de luisteraar als het ware door de psalmmelodie heen.
Hayo besluit zijn concert met een improvisatie.

Het concert begint om 20.00 uur, de deuren zijn open om 19.30 uur.
Toegang is € 8,-; reserveren voor het concert is NIET noodzakelijk.
Helaas is er (i.v.m. de corona maatregelen) geen koffie of thee na afloop.

Van harte welkom!