Concert studenten Ars Musica Ensemblezang Academie

29 juni 2024 om 20:00
Wat
Concert studenten Ars Musica Ensemblezang Academie
Wanneer
zaterdag 29 juni 2024
20:00 - 11,50 €, online bestellen of te koop ingang kerk - Alle Leeftijden Koop kaartjes
Waar
Laurentiuskerk (kaart)
Kerkplein 1a

Mijnsheerenland, Zuid-Holland, Nederland 3271 BG

« Terug naar kalender

Concert studenten Ars Musica Ensemblezang Academie

11 juni 2024 om 12:19

Op zaterdag 29 juni 2024 om 20.00 uur zingen studenten van de Ars Musica Ensemblezang Academie in de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland.  Ter afronding van een 2-jarig opleidingstraject presenteren zij een concert met als thema: contrasten in koormuziek.

Op het programma staat Jephte van Carissimi, een oratorium uit de vroege Barok dat eindigt met een ontroerend klaaglied. Hoe groot is dan het contrast met het sprankelende ‘My spirit sang all day’ van G. Finzi! Zo wordt u in dit concert meegenomen langs grote verschillen in koormuziek. Verstilde klanken en gejubel, vrouwen- en mannenstemmen, muziek die de ochtend en de avond bezingt: het passeert allemaal de revue. De studenten zullen hierbij worden begeleid door organist R. Donkersloot, cellist Cor Coppoolse en contrabassist Robin Riggs.
IMG-20231111-WA0003
De Ars Musica Ensemblezang Academie II is een opleiding in ensemblezang voor ambitieuze amateurzangers die graag worden uitgedaagd om muzikaal op hoog niveau te presteren. Iedere zangstem klinkt uniek en iedere zanger(es) heeft zijn/haar karakteristieke eigenschappen. Wat is mooier dan het samenbrengen van deze stemmen en karakters om er samen een muzikaal verhaal mee te vertellen?

Na afloop van het concert is er koffie en thee in het koor van de kerk.
Kaarten zijn €11,50 per stuk. Klik hier om uw kaarten online te bestellen. Kaarten zijn ook te koop aan de ingang van de kerk, voorafgaand aan het concert.

Orgelconcert – Rien Donkersloot

18 mei 2024 om 20:00
Wat
Orgelconcert - Rien Donkersloot
Wanneer
zaterdag 18 mei 2024
20:00 - 10 €, tot 12 jaar gratis- - Alle Leeftijden
Waar
Laurentiuskerk (kaart)
Kerkplein 1a

Mijnsheerenland, Zuid-Holland, Nederland 3271 BG

« Terug naar kalender

Orgelconcert door Rien Donkersloot

29 april 2024 om 17:45

Op zaterdag 18 mei organiseert Musica Laurentius weer een orgelconcert. Dit orgelconcert wordt gegeven door huisorganist Rien Donkersloot. Op het programma werken van Buxtehude, Bach, Rheinberger, Boëlmann en improvisatie.

IMG_8994.

Het concert wordt geopend met het Preludium in a moll van Dieterich Buxtehude. In dit afwisselende stuk wisselen homofone en polyfone passages elkaar af. In de slotpassages van het stuk klinken enkele zeer gewaagde harmonieën.

Hierna klinkt een variatiereeks op het liedje “Daphne”, een melodie die een grote populariteit genoot in de 16e en 17e eeuw. De anonieme reeks variaties is afkomstig uit het Camphuysen-manuscript. Dit manuscript is een belangrijke verzameling klavierstukken van een anonieme componist.
Johann Sebastian Bach is vertegenwoordigd met zijn Tweede Triosonate. In deze sonate wisselen speelsheid en diepzinnigheid elkaar af. Het werk is het Bätz/van Vulpen-orgel op het lijf geschreven.
Van de romantische componist Joseph Gabriel Rheinberger klinkt diens introductie en passacaglia in e klein, afkomstig uit de achtste orgelsonate. In de introductie valt de componist met de deur in huis; de passacaglia is een prachtig opgebouwde variatiereeks op een basthema, waarbij Rheinberger aan het slot weer teruggrijpt op de introductie.
Na een lichtvoetig “Ronde française” van de Franse componist Leon Boëlmann, besluit Rien Donkersloot het concert met een improvisatie.

Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur.
Toegang is € 10,-, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Er is een pinapparaat aanwezig!
Na afloop kunt u napraten onder het genot van een kop koffie of thee.

Kijk ook op de website van Rien Donkersloot: klik hier

Evensong m.m.v. Capella Laurentius

21 april 2024 om 20:00
Wat
Evensong m.m.v. Capella Laurentius
Wanneer
zondag 21 april 2024
19:00 - Collecte - Alle Leeftijden
Waar
Laurentiuskerk (kaart)
Kerkplein 1a

Mijnsheerenland, Zuid-Holland, Nederland 3271 BG

« Terug naar kalender